alá Italiana 🙂
Jak na omáčku z rajčat a kuřecího masa?
kuřecí prsa
česnek
olivový olej
rajčata
sůl
pepř
bazalka
parmezán
Dejte si vařit těstoviny. Oloupejte a nadrobno nakrájejte stroužek česneku, ten rozvoňte na pánvi s olivovým olejem a hned přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky, které dobře osmahněte. Osolte, opepřete a přidejte rajčata nakrájená na kousky. Můžete použít čerstvá rajčata, která spaříte a oloupete slupku, nebo rajčata doma zavařená, případně plechovku s rajčaty kupovanou. Mohou se použít i čerstvá rajčata se slupkou, jen se musí trochu víc povařit, aby změkla a nebyla tuhá. Omáčku dobře povařte a nakonec do ní přidejte nasekanou čerstvou bazalku.
Těstoviny se už uvařily, tak je stačí nabrat, přelít omáčkou z rajčat, masa a bazalky a posypat strouhaným parmezánem.