Jak na tiroler Gröstl
600 g brambor/potatoes
250 g vařeného hovězího masa, dnešní úprava s kostkami anglické slaniny/cooked Beef
1 cibule/onion
2 lžíce sádla/fat
4 vejce/eggs
sůl/salt
pepř/pepper
majoránka/marjoram
kmín (použila jsem drcený)/caraway
zelená petrželka/parsley
Brambory se uvaří ve slupce, nechají se vystydnout, oloupou a nakrájí na plátky. Maso se také nakrájí na kousky. Nakrájená cibule se ve větší pánvi osmaží na sádle, přidají se brambory a maso a vše se opéká. Osolí se, opepří, posype majoránkou a kmínem a dál opéká do zlatohněda. Na druhé pánvičce se mezitím usmaží volská oka. Nakonec se do gröstlu zamíchá nasekaná zelená petrželka.
Na talíř se naloží Gröstl a na něj volské oko.
Příloha je salát z rajčete, papriky, okurky a rukoly, zalitý pouze olivovým olejem.