Tiroler Gröstl

Jak na tiroler Gröstl

600 g brambor/potatoes

250 g vařeného hovězího masa, dnešní úprava s kostkami anglické slaniny/cooked Beef

1 cibule/onion

2 lžíce sádla/fat

4 vejce/eggs

sůl/salt

pepř/pepper

majoránka/marjoram

kmín (použila jsem drcený)/caraway

zelená petrželka/parsley

Brambory se uvaří ve slupce, nechají se vystydnout, oloupou a nakrájí na plátky. Maso se také nakrájí na kousky. Nakrájená cibule se ve větší pánvi osmaží na sádle, přidají se brambory a maso a vše se opéká. Osolí se, opepří, posype majoránkou a kmínem a dál opéká do zlatohněda. Na druhé pánvičce se mezitím usmaží volská oka. Nakonec se do gröstlu zamíchá nasekaná zelená petrželka.
Na talíř se naloží Gröstl a na něj volské oko.

Příloha je salát z rajčete, papriky, okurky a rukoly, zalitý pouze olivovým olejem.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *