Tvarohové růžičky

Tento recept mě zaujal ze začátku hlavně spíš vzhledem, nakonec se ale ukázalo, že je výborný od začátku až do konce. A proč od začátku do konce? Protože už když se uhněte těsto, tak je výborné, doslova mizelo pod rukama a všichni pomáhali „motat“, po upečení to bylo podobné 😀

Příprava tvarohových růžiček

250 g tvarohu

450 g polohrubé mouky

110 g tuku

110 g cukru

špetka soli

2 žloutky

1/2 lžičky sody

1/2 vanilkového cukru

Smíchá se tvaroh, rozpuštěný tuk, cukr, sůl, vanilkový cukr, žloutky, pořádně rozmíchat, aby ve směsi nebyly hrudky.

Smíchání vlhké směsi

Do této směsi se pak vmíchá mouka a soda.

Vmíchání mouky a sody

Vypracuje se nelepící těsto, vyválí se na 2-3 mm a pomocí hrnku, skleničky se vykrajují kolečka. 3-4 kolečka se přeloží krajem přes sebe a celé se to smotá.

Vykrájení a spojení koleček

Umotaná kolečka se rozkrojí napůl a tím vzniknou 2 růžičky, ty dáme na plech.

Růžičky
Růžičky na plechu

Růžičky se mají péct na 120 st., já je pekla na trochu víc, 140 st., 20 – 30 minut, až zezlátnou.

Tvarohové růžičky

Teď nastane ta konečná fáze, kdy zase zjistíte, že tvarohové růžičky jsou dobré až do konce. Dobrou chuť.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *