Jak na tvarohový koláč s margotkou a jezevčíky ?
Recept těsto:
240 g hladké mouky/flour
150 g Hery/fat
80 g cukru moučka/powdered sugar
vanilkový cukr/vanilla sugar
špetka soli/pinch of salt
2 žloutky/Egg yolk
Recept náplň:
tvaroh/curd
cukr/sugar
citronová kůra/lemon zest
citronová šťáva/lemon juice
vejce/egg
Margot
Suroviny na těsto smíchat v hladké těsto, rozválet do formy, propíchat vidličkou. Smíchat suroviny náplně a vlít na těsto. Nahoru nastrouhat tyčinku Margot?, okraje těsta přehnout, pokud je třeba. Péct na 175 st. dozlatova.
Jezevčíci jsou ze zbytku těsta. Do poloviny je přidaná skořice, do druhé poloviny kakao. Těsto vyválet na silnější plát, vykrájet tvary a péct.