Tvarohový koláč s margotkou a jezevčíky ?

Jak na tvarohový koláč s margotkou a jezevčíky ?

Recept těsto:

240 g hladké mouky/flour

150 g Hery/fat

80 g cukru moučka/powdered sugar

vanilkový cukr/vanilla sugar

špetka soli/pinch of salt

2 žloutky/Egg yolk

Recept náplň:

tvaroh/curd

cukr/sugar

citronová kůra/lemon zest

citronová šťáva/lemon juice

vejce/egg

Margot

Suroviny na těsto smíchat v hladké těsto, rozválet do formy, propíchat vidličkou. Smíchat suroviny náplně a vlít na těsto. Nahoru nastrouhat tyčinku Margot?, okraje těsta přehnout, pokud je třeba. Péct na 175 st. dozlatova.

 

Jezevčíci jsou ze zbytku těsta. Do poloviny je přidaná skořice, do druhé poloviny kakao. Těsto vyválet na silnější plát, vykrájet tvary a péct.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *