Rychlá a jednoduchá večeře, do které si můžete dát, co máte rádi 🙂
Potřebné suroviny na vaječnou omeletu?
vejce
sůl
pepř
polohrubá mouka
mléko
salám (šunka, trvanlivý …)
tvrdý sýr
to je základ, dál můžete přidat třeba – měkký sýr, paprika, hermelín, niva, rajče, jarní cibulka …
Nakrájím si salám, třeba papriku a nastrouhám sýr.
Potom rozšlehám vejce se solí a pepřem, přidám trochu mouky a trochu mléka, celé to dobře rozmíchám, aby nevznikly hrudky, a naleju tuto směs na rozpálenou pánvičku s trochou sádla.
Takto nalitou směs na pánvi pokladu předem připravenými přísadami a nechám omeletu pomalu smažit, aby se pořádně propekla.
Takto potom vypadá dobře propečená (nebo prosmažená :)).
Když je omeleta usmažená, přeloží se napůl a dá se na talíř. Omeletu můžete jíst samotnou nebo třeba s chlebem, případně i rohlíky. Ještě si k ní dáváme třeba i kečup, nejlepší je domácí kečup.