Vaječná omeleta

Rychlá a jednoduchá večeře, do které si můžete dát, co máte rádi 🙂

Potřebné suroviny na vaječnou omeletu?

vejce

sůl

pepř

polohrubá mouka

mléko

salám (šunka, trvanlivý …)

tvrdý sýr

to je základ, dál můžete přidat třeba – měkký sýr, paprika, hermelín, niva, rajče, jarní cibulka …

Nakrájím si salám, třeba papriku a nastrouhám sýr.

Příprava přísad

Potom rozšlehám vejce se solí a pepřem, přidám trochu mouky a trochu mléka, celé to dobře rozmíchám, aby nevznikly hrudky, a naleju tuto směs na rozpálenou pánvičku s trochou sádla.

Vaječná směs na pánvi

Takto nalitou směs na pánvi pokladu předem připravenými přísadami a nechám omeletu pomalu smažit, aby se pořádně propekla.

Základ vaječné omelety

Takto potom vypadá dobře propečená (nebo prosmažená :)).

Usmažená vaječná omeleta

Když je omeleta usmažená, přeloží se napůl a dá se na talíř. Omeletu můžete jíst samotnou nebo třeba s chlebem, případně i rohlíky. Ještě si k ní dáváme třeba i kečup, nejlepší je domácí kečup.

Vaječná omeleta

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *