Nazývat toto jídlo čínským názvem se neodvažuju, ale doma mu prostě „čína“ říkáme 🙂 Vařím i jiná čínská jídla, ale toto nám chutná tak, jak ho vařím.
Jak tedy na vepřové alá čína?
vepřové maso
mrkev
kedlubna
cibule
sádlo
koření na čínu
sójová omáčka
sladko-kyselá omáčka
bramborový škrob
Mrkev s kedlubnou se nastrouhají nahrubo, cibule se nakrájí na čtvrtkolečka, maso na menší kousky. Na sádle se opečou kousky masa, osolí se, opepří a okoření. Do opečeného masa se přidá zelenina a nechá se také opéct. Ve skleničce se smíchá sójová a sladko-kyselá omáčka s vodou a škrobem. Když je zelenina opečená, přilije se tato směs, která se musí míchat.
Ochutnáte, případně dochutíte a je hotovo. Přílohou jsou čínské nudle.