Dnes jsem měla chuť na něco lehce smetanového a jako příloha měly být těstoviny. Co by to tak mělo být? No přece něco, CO DŮM DAL! A co tedy dnes dům dal? Nějaké vepřové, cibule je vždy, smetana v ledničce taky byla a rajčata jsou ještě na zahradě taky.
Nejdříve jsem dala vařit vodu na penne, ty se vaří dlouho. Pak jsem oloupala cibuli, nakrájela ji na střední kousky a dala smažit. Mezitím jsem vepřové nakrájela na menší kousky, aby se lépe prosmahlo a nebylo tvrdé. Jakmile byla cibule dozlatova, přidala jsem maso.
Než se maso opeklo, spařila jsem rajčata a sloupla z nich slupku, ta jsem potom také nakrájela na kousky. Před přidáním rajčat k masu jsem ho osolila a opepřila.
Když se rajčata podusila, přidala jsem krapet vody a trochu smetany na zjemnění omáčky.
Myslím, že by šlo přidat i nějaké bylinky na ochucení, ale i tak to bylo výborné.
Ještě se musím pochlubit polévkou, dnes jsem uvařila krémovou zeleninovou a na talíři ji ozdobila zakysanou smetanou. Taky dobrota 🙂