Pod tímto názvem si asi dovedete představit cokoliv, ale kdybych měla do názvu vyjmenovat všechny přísady, tak to nikdo nebude číst 🙂 Vzhledem k tomu, že nám dnes nešla celé dopoledne elektrika, musela jsem zvolit jídlo, které není potřeba zapékat (mám elektrickou troubu). Na toto jídlo stačí jedna pánev a jeden hrnec na rýži, to jde, ne?
Suroviny potřebné pro vepřové na zelenině
vepřové maso
paprika bílá/zelená
paprika červená
rajčata
česnek
cibule
zázvor
kostka bujónu
sójová omáčka
pepř
cukr
voda
Postup
Papriky a cibuli nakrájím na větší kousky, stroužek česneku rozmačkám nebo nastrouhám na struhadle, zázvor také nastrouhám. Rajčata naříznu do čtverce a spařím horkou vodou, potom jim sloupnu slupku a nakrájím je na menší kostky.
Vepřové maso také nakrájím na menší kousky a prudce osmažím na sádle. Když je maso osmažené, přidám k němu všechnu zeleninu, kostku bujónu, 2 lžíce cukru, opepřím a přidám cca 1/4 hrnku sójové omáčky a 1/4 hrnku vody. Promíchám, zakryju poklicí a nechám pomalu vařit, dokud není maso měkké.
Mezitím si uvařím rýži a pak už jen naberu a je hotovo. Toto jídlo má díky sójové omáčce a zázvoru lehce pikantní chuť. Pokud by ho chtěl někdo pálivé, stačí přidat červenou pálivou papriku nebo rovnou chilli.