Řapíkatý celer jsem nikdy nejedla a ani s ním nevařila, ale byla jsem zvědavá na jeho chuť a navíc manžel celer miluje, takže nebyl problém v tom, že by jídlo nikdo nejedl.
Recepty na zpracování řapíkatého celeru jsou vesměs na použití v salátech nebo s pomazánkami, já ho ale chtěla použít do teplého jídla, tak jsem si vymyslela svůj recept.
Potřebné suroviny
řapíkatý celer
cibule
vepřové maso
sůl
pepř
Jídlo samo o sobě je jednoduché, na sádle se opeče vepřové nakrájené na kousky a přidá se cibule i řapíkatý celer, obojí nakrájené na kousky. Celer jsem předem chvíli povařila v horké vodě.
Po osmažení se maso osolí a opepří, lehce podlije vodou, nechá přejít varem a je hotovo. Jako přílohu jsem zvolila rýži, ale přemýšlela jsem i nad bulgurem.
Původně jsem chtěla k masu přidat i sójovou omáčku, ale po ochutnání jsem ji vynechala. Řapíkatý celer má velmi jemnou chuť.