Vepřové s řapíkatým celerem

Řapíkatý celer jsem nikdy nejedla a ani s ním nevařila, ale byla jsem zvědavá na jeho chuť a navíc manžel celer miluje, takže nebyl problém v tom, že by jídlo nikdo nejedl.

Recepty na zpracování řapíkatého celeru jsou vesměs na použití v salátech nebo s pomazánkami, já ho ale chtěla použít do teplého jídla, tak jsem si vymyslela svůj recept.

Potřebné suroviny

řapíkatý celer

cibule

vepřové maso

sůl

pepř

Jídlo samo o sobě je jednoduché, na sádle se opeče vepřové nakrájené na kousky a přidá se cibule i řapíkatý celer, obojí nakrájené na kousky. Celer jsem předem chvíli povařila v horké vodě.

Příprava vepřového s řapíkatým celerem

Po osmažení se maso osolí a opepří, lehce podlije vodou, nechá přejít varem a je hotovo. Jako přílohu jsem zvolila rýži, ale přemýšlela jsem i nad bulgurem.

Vepřové s řapíkatým celerem

Původně jsem chtěla k masu přidat i sójovou omáčku, ale po ochutnání jsem ji vynechala. Řapíkatý celer má velmi jemnou chuť.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *