Zeleninová polévka

Zeleninová polévka je jednoduchá a přitom velmi chutná. Tuto pomáhala vařit dcera.

Jak na zeleninovou polévku?

mrkev

celer

petržel

cibule

sádlo/olej

sůl

pepř

Kořenová zelenina se očistí a nahrubo nastrouhá. cibule se nakrájí na kostky. Všechna zelenina se osmaží až začne zlátnout a pustí barvu (hlavně mrkev 🙂 ), zalije se vodou, osolí, opepří a nechá se dobře provařit.

Zelenina před osmažením
Zelenina po osmažení

Nakonec polévku případně dochuťte, můžete dát trošku sušeného česneku, nebo přidat čerstvý k zelenině na začátku. Polévka se dá zahustit trochou krupice před zalitím vodou, ale to už jsou různé obměny polévky.

Zeleninová polévka

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *