Na pečené kačeně je nejlepší dokřupava vypečená kůžička, aspoň pro mě. Ale to bych začala u konce, takže pěkně popořádku.
To se koupí malá žlutá kachňátka, vypustí se na zelenou travičku, dá se jim papání a nechají se pěkně pást. Až se vypasou, tak se … někdo to nemá rád, ale zabít se musí, živé je jíst nebudeme 😉 Tuto část vynechám, ta nikoho nezajímá, i když je přirozená.
Jakmile máte takto krásnou domácí kačenu, stačí jen nasolit, lehce podlít a dát péct. Nic na tom není.
Výsledek je dozlatova dokřupava vypečená kačena.
Ke kachně je samozřejmě nejlepší knedlík a zelí. Zelí jsem dělala čerstvé, knedlík domácí.
Slintat prosím do svých talířů, já se olizuju ještě teď, zůstaly jen kostičky 🙂