Toto jídlo vařím už léta, ale velmi spoře, i když nevím proč, protože je velmi dobré. Většinou ho dělám z kuřecích prsou, ale dnes jsem vzala krůtí prsa. Dokonce jsem sama sebe překvapila, že krůtí bylo krásně jemné, vůbec ne tvrdé, jak mívá při smažení ve zvyku.
Jak na krůtí kousky v bylinkovém těstíčku?
krůtí prsa
vejce
sůl
pepř
jogurt
mouka
bylinky (petrželka, bazalka, tymián, šalvěj, oregano nebo jiné)
Vejce, sůl a pepř se vyšlehají, přidá se jogurt a hladká mouka a vytvoří se lehké těstíčko. Do tohoto těstíčka se zamíchají nasekané bylinky.
Krůtí prsa se nakrájí na menší kousky, mohou být větší, ale spíše placatější než vyšší 🙂 Kousky se pak vloží do těstíčka, pořádně obalí a pak se už jen smaží na pánvičce dozlatova.
Podávám s bramborovu kaší.