Jak na čokoládový dort s pařížskou šlehačkou
Krém:
500 ml smetany
40 g kakaa
50 g krupicového cukru
Den předem se vše smíchá a pomalu se za míchání přivede k varu, ale nesmí se vařit! Dalším mícháním vychladit a uložit do ledničky přes noc, nebo alespoň 6 hodin. Druhý den se ušlehá jako šlehačka.
Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1,5 hrnku mletého cukru
3/4 hrnku kakaa
3/4 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžíce jedlé sody
špetka soli
3/4 hrnku podmáslí
2 vejce
3/4 hrnku teplé vody
1/4 hrnku oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Nejdříve se smíchají suché suroviny, potom se postupně zamíchávají tekuté. Pořádně promíchat, těsto je docela tekuté. Péct na 170 st., skoro hodinu.
Po vystydnutí vrch korpusu zarovnat a pak část odříznout. Spodní díl vydlabat, naplnit krémem a zase přiklopit. Marcipán rozválet, obalit jím dort, ozdobit a nechat chvíli uležet v chladu.