Jak na pelmeně se žampióny
300 g hladké mouky/flour
125 ml vody/water
1 vejce/egg
1 lžička soli/tsp salt
žampióny/champignons
cibule/onion
sůl/salt
pepř/pepper
zelená petrželka/parsley
sádlo/grease
smetana/cream
Z mouky, vody, vejce a soli se uhněte těsto, které se nechá chvíli pod fólií odpočinout. Mezitím se připraví náplň. Žampióny se očistí a nakrájí na plátky, cibule na kostičky. Na sádle se osmaží dozlatova cibule, potom se přidají žampióny a dusí se doměkka, osolí a opepří se. Nakonec se vmíchá nasekaná petrželka.
Z těsta se vyválí tenký plát, vykrajují se kolečka, plní se žampiónovou náplní a hlavně se dobře uzavřou ? Pelmeně se vaří v osolené vodě cca 10 minut, záleží podle síly vyváleného těsta. Po uvaření se vkládají do připravené omáčky.
Omáčka: Osmaží se cibule nakrájená na kousky, přilije se smetana, osolí a opepří se.