Pelmeně se žampióny

Jak na pelmeně se žampióny

300 g hladké mouky/flour

125 ml vody/water

1 vejce/egg

1 lžička soli/tsp salt


žampióny/champignons

cibule/onion

sůl/salt

pepř/pepper

zelená petrželka/parsley

sádlo/grease

smetana/cream

Z mouky, vody, vejce a soli se uhněte těsto, které se nechá chvíli pod fólií odpočinout. Mezitím se připraví náplň. Žampióny se očistí a nakrájí na plátky, cibule na kostičky. Na sádle se osmaží dozlatova cibule, potom se přidají žampióny a dusí se doměkka, osolí a opepří se. Nakonec se vmíchá nasekaná petrželka.
Z těsta se vyválí tenký plát, vykrajují se kolečka, plní se žampiónovou náplní a hlavně se dobře uzavřou ? Pelmeně se vaří v osolené vodě cca 10 minut, záleží podle síly vyváleného těsta. Po uvaření se vkládají do připravené omáčky.


Omáčka: Osmaží se cibule nakrájená na kousky, přilije se smetana, osolí a opepří se.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *