Od té doby co umím tiramisu ukuchtit, patří k našim nejoblíbenějším zákuskům.
Člověk se toho bojí, že to bude těžké a dlouhé na přípravu, a ono vůbec.
První recept jsem dostala na verzi s pomazánkovým máslem, naštěstí jsem to nikdy nezkusila 😁 uff 😤
Tady je tedy můj recept:
5 vajec/eggs
5 lžic cukru moučka/powdered sugar
500 g mascarpone
dlouhé piškoty Savoiardy
1 hrnek espressa
2 panáky Amaretta (třetí si dejte při přípravě 🤭🤫🤪)
▪️Uvařte espresso a nechte ho vychladnout, potom ho smíchejte s Amarettem.
▪️Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, vmíchejte mascarpone a nakonec opatrně vetřete tuhý sníh z bílků. Sníh se nesmí vešlehávat, jinak spadne!
▪️Piškoty namočte v espressu s Amarettem, udělejte první vrtsvu. Pokryjte polovinou krému, opět namáčejte a pokládejte piškoty, pokryjte druhou polovinou krému a nakonec posypte vrstvou kakaa.
▪️Nechte ztuhnout do druhého dne nejlépe.