Jak dostat do dětí ryby? U nás snad jedině rybičkovou pomazánkou, ryby nemusí, ale rybičkovou pomazánku milují. A když je k ní čerstvé pečivo, tak se nemusím bát, že by něco z toho zbylo 😀
Co do rybičkové pomazánky?
Většinou ji dělám ze sardinek v plechovce, je jedno jestli jsou sardinky ve vlastní šťávě nebo v oleji, to vliv nemá. Jediný, co nemám ráda, jsou sardinky ve velikosti malíčku i s hlavou. Kupuju větší bez hlav a jen z nich vyoperuju páteř. Pomazánka se může připravit i z uzené makrely, má lehce jinou chuť, taky je výborná. Takže
2 krabičky sardinek
máslo
sůl
pepř
plnotučná hořčice
majonéza
cibule
Jak už jsem psala, nejdříve sardinky zbavím páteře, potom je rozmačkám a rozmíchám se změklým máslem, rozmíchat pořádně, aby nezůstaly kousky sardinek vcelku. Následně přidám sůl, pepř, hořčici a majonézu, vše přidávám odhadem podle chuti a oka. Nakonec zamíchám cibuli nakrájenou nadrobno.
Přidejte čerstvě upečené pečivo, ať už rohlíky nebo chleba, a u stolu se poperete 🙂 Můžete samozřejmě přidat i zeleninu, taky je k pomazánce dobrá 😉