Rybičková pomazánka ze sardinek

Jak dostat do dětí ryby? U nás snad jedině rybičkovou pomazánkou, ryby nemusí, ale rybičkovou pomazánku milují. A když je k ní čerstvé pečivo, tak se nemusím bát, že by něco z toho zbylo 😀

Co do rybičkové pomazánky?

Většinou ji dělám ze sardinek v plechovce, je jedno jestli jsou sardinky ve vlastní šťávě nebo v oleji, to vliv nemá. Jediný, co nemám ráda, jsou sardinky ve velikosti malíčku i s hlavou. Kupuju větší bez hlav a jen z nich vyoperuju páteř. Pomazánka se může připravit i z uzené makrely, má lehce jinou chuť, taky je výborná. Takže

2 krabičky sardinek

máslo

sůl

pepř

plnotučná hořčice

majonéza

cibule

Jak už jsem psala, nejdříve sardinky zbavím páteře, potom je rozmačkám a rozmíchám se změklým máslem, rozmíchat pořádně, aby nezůstaly kousky sardinek vcelku. Následně přidám sůl, pepř, hořčici a majonézu, vše přidávám odhadem podle chuti a oka. Nakonec zamíchám cibuli nakrájenou nadrobno.

Příprava rybičkové pomazánky
Rybičková pomazánka

Přidejte čerstvě upečené pečivo, ať už rohlíky nebo chleba, a u stolu se poperete 🙂 Můžete samozřejmě přidat i zeleninu, taky je k pomazánce dobrá 😉

Rybičková pomazánka s čerstvě upečeným rohlíkem

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *