Pořád jsme měla chuť uvařit nebo udělat ke snídani něco jiného než rohlík, chleba, buchtu nebo cornflakes, a přitom to nemělo být třeba plněné listové těsto šunkou a sýrem. Podívala jsem se tedy na net a našla inspiraci – plněné bulky slaninou, sýrem a vajíčky. To se mně líbilo, tak hurá to vyzkoušet.
Co je potřeba k plněným bulkám?
těsto na bochánky, viz. recept na plněné BBQ bochánky, jen nedejte tolik cukru, stačí lžička
slanina nebo sušená šunka, dala jsem Schwarzwaldskou
tvrdý sýr
vejce
sůl
pepř
Nejdřív jsem si připravila těsto, než vykynulo, nachystala jsem si míchaná vajíčka (2 vejce, 1 lžíce mléka, sůl, pepř, vše rozkvedlat v hrníčku a osmažit na trošce sádla, ale na úplně do tuha, ještě se budou péct), slaninu jsem nakrájela na kousky a nastrouhala tvrdý sýr. Po vykynutí těsta jsem z něho odkrajovala trošku větší kousky a rozmačkala je na vále do placek. Na placky jsem pak postupně dala tvrdý sýr, slaninu a míchaná vajíčka a uzavřela ji do bochánku, který jsem dala na plech. Než jsem bochánky vyrobila, dala jsem si rozehřát troubu na cca 170-180 st. Chvíli jsem nechala bochánky dokynout a pak šup s nimi do trouby a péct je až zezlátnou. Před pečením jsem je ještě potřela rozpuštěným máslem.
Voněly nádherně a provoněly celý dům. Chvíli jsem je nechala vystydnout a pak už jen je sníst 🙂 Super na snídani, svačinu nebo večeři.
P.S. Protože mně zbylo těsto, tak jsem ho rozválela a část potřela máslem smíchaným se skořicí a cukrem a část posypala grankem, zarolovala, nakrájela na větší kousky a upekla. Takže jsem vytvořila 2 v 1 😉