Když jsem dělala citronové koláčky, zjistila jsem, že nám všem citronové sladkosti chutnají. Proto jsem se rozhodla zkusit upéct citronovou bábovku.
Jak na citronovou bábovku?
230 g mletého cukru
3 vejce
120 g Hery
1/8 l mléka
200 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
citron
Mletý cukr, Hera a žloutky se vyšlehají do pěny, přidá se nastrouhaná kůra z jednoho celého citronu a šťáva z půlky citronu, k nim se postupně zašlehává mléko, mouka a prášek do pečiva. Z bílků se vyšlehá tuhý sníh, který se následně lehce vmíchá do předtím ušlehaného základu těsta. Forma se vymaže tukem (může se i vysypat moukou), těsto se do ní vlije a bábovka se peče na 180 st., dokud není uvnitř upečená (poznáte to například podle toho, že když do ní píchnete špejlí, těsto se na špejli nelepí).
Bábovka je krásně nadýchaná, příjemně citronově nakyslá a přitom sladká a velmi voňavá.