Citronová bábovka

Když jsem dělala citronové koláčky, zjistila jsem, že nám všem citronové sladkosti chutnají. Proto jsem se rozhodla zkusit upéct citronovou bábovku.

Jak na citronovou bábovku?

230 g mletého cukru

3 vejce

120 g Hery

1/8 l mléka

200 g polohrubé mouky

prášek do pečiva

citron

Mletý cukr, Hera a žloutky se vyšlehají do pěny, přidá se nastrouhaná kůra z jednoho celého citronu a šťáva z půlky citronu, k nim se postupně zašlehává mléko, mouka a prášek do pečiva. Z bílků se vyšlehá tuhý sníh, který se následně lehce vmíchá do předtím ušlehaného základu těsta. Forma se vymaže tukem (může se i vysypat moukou), těsto se do ní vlije a bábovka se peče na 180 st., dokud není uvnitř upečená (poznáte to například podle toho, že když do ní píchnete špejlí, těsto se na špejli nelepí).

Příprava citronové bábovky

Bábovka je krásně nadýchaná, příjemně citronově nakyslá a přitom sladká a velmi voňavá.

Citronová bábovka

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *