Bramborová krémová polévka

Jak na bramborovou krémovou polévku

Recept z roku 1905

brambory

zeleninový bujón

máslo

mléko

muškátový oříšek

pepř

sůl

petrželka

Oškrábané a nakrájené brambory se vloží do vroucí osolené vody (voda musí vařit) a uvaří se doměkka. Protože nebyl vývar z předchozího dne, jak je v původním receptu, přidala jsem do vody kousek zeleninového bujónu. Po uvaření se voda z brambor slije do hrnečku, přidá se kousek másla a trocha mléka, vše se rozmixuje dohladka. Potom se za míchání vlévá dříve slitá voda až vznikne hustá polévka,která se dochutí muškátovým oříškem, pepřem a petrželkou. Na ozdobu poslouží opečený chléb a jarní cibulka.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *