Cibulová polévka

Naše štědrovečerní polévka. Protože nevařím rybí polévku, vybrali jsme si tuto polévku místo ní.

Jak na cibulovou polévku?

hodně cibulí

špek nebo slanina

bobkový list

sůl

pepř

smetana na šlehání

Na sádle se opeče slanina nebo špek nakrájený na malé kostičky. V opečené slanině/špeku se přidá cibule nakrájená na větší kousky a opeče se do zlatova. Osolí se, lehounce opepří, přidá se bobkový list a celé se to zalije vodou, aby cibule byla zakrytá. Polévka se nechá vařit až cibule změknou.

Příprava cibulové polévky

Když je cibule povařená a změklá, vytáhne se bobkový list a polévka se dobře rozmixuje, aby byla hladká bez kousků. Na zjemnění polévky se do ní přidá smetana na šlehání. Ale opatrně, aby se vám nezdrcla 🙂

Do polévky smažím chlebové krutóny, tj. chleba nakrájím na kostky a osmažím na sádle.

Cibulačka

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *