Štědrovečerní večeře

Jak jsem psala na začátku adventu, letošní advent i vánoce jsme se rozhodli mít modro-stříbrné, tedy i úprava štědrovečerního stolu a výzdoby je v modré a stříbrné.

Štědrovečerní stůl

Tradiční jídlo na Štědrý večer je v dnešní době ještě pořád rybí polévka, bramborový salát a smažený kapr, ale postupně dochází ke změně těchto zvyků. Jak říká manžel, mělo by se jíst to, co má kdo rád. U nás se bohužel ryby moc nejí, jím je já, ale i tak si kapra už nekupuji. Nebaví mě obírání kostí, celého bych ho sama nesnědla, a chuťově si dám také radši jinou rybu. Tím ho nikomu nechci brát, jen píšu, jak je to u nás.

Místo rybí polévky máme cibulačku s chlebovými krutóny, k hlavnímu jídlu pak 2 druhy bramborových salátů (s majonézou a bez majonézy) a řízky vepřové a kuřecí a já si smažím lososa nebo candáta jako řízek 🙂

Do majonézového salátu dávám samozřejmě vařené brambory, vejce, okurku, hrášek, mrkev, kukuřici, papriku a majonézu.

Suroviny pro bramborový salát s majonézou
Cibulačka
Smažený candát s dvěma druhy bramborového salátu
Smažený vepřový a kuřecí řízek s dvěma druhy bramborového salátu

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *