Čokoládový dort s pařížským šlehačkovým krémem a marcipánem

Jak na čokoládový dort s pařížskou šlehačkou

Krém:

500 ml smetany

40 g kakaa

50 g krupicového cukru

Den předem se vše smíchá a pomalu se za míchání přivede k varu, ale nesmí se vařit! Dalším mícháním vychladit a uložit do ledničky přes noc, nebo alespoň 6 hodin. Druhý den se ušlehá jako šlehačka.

Korpus:

1,5 hrnku polohrubé mouky

1,5 hrnku mletého cukru

3/4 hrnku kakaa

3/4 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžíce jedlé sody

špetka soli

3/4 hrnku podmáslí

2 vejce

3/4 hrnku teplé vody

1/4 hrnku oleje

1 lžička vanilkového extraktu

Nejdříve se smíchají suché suroviny, potom se postupně zamíchávají tekuté. Pořádně promíchat, těsto je docela tekuté. Péct na 170 st., skoro hodinu.


Po vystydnutí vrch korpusu zarovnat a pak část odříznout. Spodní díl vydlabat, naplnit krémem a zase přiklopit. Marcipán rozválet, obalit jím dort, ozdobit a nechat chvíli uležet v chladu.

Čokoládový dort s pařížským krémem řez

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *