Jak na domácí kvasnice
Také u vás nejsou k dostání kvasnice? Našla jsem recept, jak si vytvořit domácí kvasnice. A funguje!!!!! Jen je potřeba mít do začátku aspoň kousíček kvasnic.
Recept:
250 g vařených brambor/boiled potatoes/Gekochtekartoffeln
30 g hladké mouky/flour/glattes Mehl
30 g cukru moučka/powdered sugar/Gemahlener Zucker
kousíček kvasnic/a little yeast/Ein bisschen Hefe
Ne horké brambory se rozmačkají do hladka, smíchají s moukou, cukrem a kouskem kvasnic a nechají prokvasit, cca 1 hodinu. Pak už jen stačí odebrat cca lžíci a použít místo kvasnic. Pro obnovení si nechte lžíci a znovu přidejte brambory, cukr a mouku, teď už kvasnice nejsou potřeba. V lednici takto vydrží 3-4 dny. Těsto sice kyne déle, ale hlavně, že kyne ?