Toto jídlo skoro miluju, ale jsem v naší rodině bohužel jediná 😀 Takže ho vařím, jenom když jím sama a nemusím chystat jídlo pro ostatní. Navíc je to jídlo jednoduché a velmi rychlé, hlavně když máte zamražené knedlíky, protože pak je uvařené zároveň když je uvařené vajíčko.
Co potřebujete k hráškové omáčce s vejcem?
plechovku sterilovaného hrášku
vejce
zásmažku
mléko
vegetu
Nejdříve vytáhnu knedlík z mrazáku a dám ho rozmrazit. Potom dám vařit vejce, 8 – 10 minut mu stačí. Než se vajíčko začne vařit, dám do hrnce zásmažku, rozpustím ji (nebo si udělte novou, já mám většinou po ruce v hrnečku dříve udělanou), zaliju mlékem a dobře rozmíchám, aby v omáčce nebyly hrudky. Když je tak akorát hustá, vliju do ní hrášek z plechovky včetně nálevu, promíchám, přidám trochu vegety na dochucení a je hotovo. Oloupu uvařené vajíčko a může se dávat na talíř a jíst. To je rychlovka, co? 🙂