Kuře na paprice

Znám 2 recepty, jak uvařit kuře na paprice, ale oblíbenější a myslím, že i chutnější, je tento dnešní.

Co potřebuje k uvaření kuřete na paprice?

kuře

mletou sladkou papriku

cibuli

sůl

smetanu nebo šlehačku

mouku

Cibuli nakrájím na kostičky a osmažím na sádle. Na lehce smaženou cibuli vložím kuře na čtvrtky a opeču ho ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Potom přidám mletou papriku a zamíchám ji do sádla, pozor aby se nepřipálila, celé to nakonec zaliju vodou, osolím a nechám vařit.

Kuře na paprice před varem

Když je kuře vařené, vyjmu ho a na talíři oberu maso od kostí. Omáčku zahustím šlehačkou s rozkvedlanou moukou a případně dochutím. Maso vrátím zpět do omáčky a nechám ho ještě chvíli prohřát. Ke kuřeti na paprice snad ani jiná příloha než knedlík, samozřejmě domácí, nejde 🙂

Kuře na paprice

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *