Mramorová buchta je vždy dobrá, ale díky cuketě je krásně vláčná a rychle nevyschne.
Jak na mramorovou cuketou buchtu?
cuketa
cukr
polohrubá mouka
olej
prášek do pečiva
kakao
Cuketa se oškrábe a vydlabe se vnitřní dužina, pevná část cukety se nahrubo nastrouhá. V míse se smíchá nastrouhaná cuketa s ostatními surovinami kromě kakaa (suroviny dávám od oka a podle chuti 🙂 ). Aby byla buchta mramorovaná, půlku těsta oddělte a obarvěte a ochuťte kakaem. Do pečicí formy se pak střídavě dávají nebo nalijí světlé a tmavé těsto, potom je ještě možné například lžící těsta trochu promíchat, ale opatrně, aby se nezamíchala úplně 🙂 Díky tomu, že je v cuketě voda, není nutné přidávat do buchty mléko.
Místo cukety lze takto použít i jablka. A nebojte se, že chuť cukety v buchtě ucítíte, vůbec ji tam nepoznáte.