Mramorová cuketová buchta

Mramorová buchta je vždy dobrá, ale díky cuketě je krásně vláčná a rychle nevyschne.

Jak na mramorovou cuketou buchtu?

cuketa

cukr

polohrubá mouka

olej

prášek do pečiva

kakao

Cuketa se oškrábe a vydlabe se vnitřní dužina, pevná část cukety se nahrubo nastrouhá. V míse se smíchá nastrouhaná cuketa s ostatními surovinami kromě kakaa (suroviny dávám od oka a podle chuti 🙂 ). Aby byla buchta mramorovaná, půlku těsta oddělte a obarvěte a ochuťte kakaem. Do pečicí formy se pak střídavě dávají nebo nalijí světlé a tmavé těsto, potom je ještě možné například lžící těsta trochu promíchat, ale opatrně, aby se nezamíchala úplně 🙂 Díky tomu, že je v cuketě voda, není nutné přidávat do buchty mléko.

Mramorová cuketová buchta
Mramorová cuketová buchta

Místo cukety lze takto použít i jablka. A nebojte se, že chuť cukety v buchtě ucítíte, vůbec ji tam nepoznáte.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *