Pajšl

Dnes opět v rukách sestry 🙂

Jak na pajšl?

cca 800 g vepřového jazyka/ srdce/ masa
80 g tuku
4 lžíce hladké mouky
kořenová zelenina
cibule
1/4 l zakysané smetany
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
snítka tymiánu
citrón
ocet
Maso opereme a dáme vařit do horké osolené vody. Po uvaření maso nakrájíme na kousky.
Nakrájené maso

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) si očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V druhém hrnci si rozpustíme sádlo a  dozlatova osmažíme  cibulku. K ní přidáme nastrouhanou zeleninu a přidáme pepř, tymián, nové koření, bobkový list a necháme dusit do měkka.

Příprava zeleniny

Poté do této směsi vložíme nakrájené maso a podlijeme trochou vývaru a necháme prohřát. Dle potřeby přiléváme vývar. Připravíme si jíšku, kterou poté přidáme ke směsi masa a zeleniny a rozředíme vývarem. Zalijeme ji zakysanou smetanou, přikyselíme citrónem nebo octem.

Zahuštění a dokončení pajšlu

Podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.

Pajšl

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *