Pečená krkovice na rajčatech, paprice a tymiánu

Jako každý den, tak i dnes jsem přemýšlela co uvařit k obědu. A protože je na zahradě plno rajčat i nějaká paprika a po ruce je vepřová krkovice, bylo jasno, co dnes bude k obědu 🙂 Pro trochu chuti jsem přidala i tymián z bylinkové zahrádky, který vše krásně ovoní a přidá chuť.

Jak na to?

Rajčata a papriku nakrájím na kousky, vložím do vymazaného pekáčku a pokladu tymiánem.

Pečená krkovice na rajčatech, paprice a tymiánu – zelenina

Krkovici naklepu, osolím a opepřím, vložím na zeleninu a přikryju alobalem. Jestliže máte pekáček s poklicí, tak samozřejmě zakrýt poklicí 🙂

Pečená krkovice na rajčatech, paprice a tymiánu – před pečením

Pekáček se může vymazat sádlem, určitě ale není potřeba přidávat vodu, rajčata sama pustí dost šťávy. Peču na 180 st. cca 1,5 hod. Ke konci alobal sundám, aby se maso pěkně opeklo.

Výsledek je moc chutný, kdyby nebyl, tak to nevařím 😀 Podávám s bramborama, vařenýma, pečenýma, bramborovou kaší, prostě na co je chuť.

Pečená krkovice na rajčatech, paprice a tymiánu – po upečení

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *