Pro mnohé by to měl být spíše novoroční utopenec 😀 Já ho ale na Nový rok nepotřebuju, takže jsem si ho naložila na Silvestra, prostě jsem na něj měla chuť. Recept je zase od tchána, jen jsem ho vylepšila o zelí a mrkev.
Jak na utopence?
špekáčky
4 lžíce worchesteru
4 lžíce kečupu
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce octu
4 lžíce oleje
8 lžic vody
cibule
česnek
pálivá paprika
zelí
mrkev
Špekáčky se oloupou a nakrájí na půlky, případně na kolečka nebo půlkolečka. Cibule se nakrájí na půlkolečka, zelí a mrkev na proužky, nebo se mrkev nastrouhá na hrubém struhadle, česnek se nastrouhá nebo protlačí. Všechny ostatní suroviny se smíchají a do vzniklé směsi se naloží špekáčky, které se nechají několik dní v chladu naležet.
Protože jsem použila červené zelí, výsledná omáčka a i špekáčky byly pěkně zbarvené, do fialova 😀