Silvestrovský utopenec

Pro mnohé by to měl být spíše novoroční utopenec 😀 Já ho ale na Nový rok nepotřebuju, takže jsem si ho naložila na Silvestra, prostě jsem na něj měla chuť. Recept je zase od tchána, jen jsem ho vylepšila o zelí a mrkev.

Jak na utopence?

špekáčky

4 lžíce worchesteru

4 lžíce kečupu

4 lžíce plnotučné hořčice

4 lžíce octu

4 lžíce oleje

8 lžic vody

cibule

česnek

pálivá paprika

zelí

mrkev

Špekáčky se oloupou a nakrájí na půlky, případně na kolečka nebo půlkolečka. Cibule se nakrájí na půlkolečka, zelí a mrkev na proužky, nebo se mrkev nastrouhá na hrubém struhadle, česnek se nastrouhá nebo protlačí. Všechny ostatní suroviny se smíchají a do vzniklé směsi se naloží špekáčky, které se nechají několik dní v chladu naležet.

Příprava utopenců

Protože jsem použila červené zelí, výsledná omáčka a i špekáčky byly pěkně zbarvené, do fialova 😀

Utopenci

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *