Jak na slané rohlíky a hotdog
500 g hladké mouky
250 ml mléka
20 g kvasnic
lžička cukru
60 g másla (já dávám sádlo)
2 lžíce oleje
11 g soli
1/2 rozšlehaného vejce
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vzejít kvásek, s ostatními surovinami se uhněte těsto, které se nechá 40 minut kynout. Poté se těsto rozdělí na 2 díly, vytvoří se bochánky, které se rozkrojí jako pizza na 8 dílů. Každý díl se vyválí do trojúhelníku a smotá pevně do rohlíku. Na plechu se ještě chvíli nechají kynout než se rozehřeje trouba. Před pečením se potřou druhou polovinou rozšlehaného vajíčka se lžičkou vody, posypou hrubou solí a kmínem. Rohlíky se pečou 12-15 minut na 230 st.
Hotdog je stejné těsto, po vyválení se jen vloží párek a kečup a zamotá se už stejně jako rohlík.