Špagety s mletým masem vařím jako variaci na boloňské špagety. Pravé boloňské špagety jsem ještě nevařila, ale asi to jednou zkusím. Teď raději vařím špagety s rajčaty a bazalkou, ale to je jiný recept.
Jak na špagety s mletým masem?
mleté maso
špagety
protlak/kečup (nejlépe domácí)
cibule
česnek
oregano
sýr
Dejte si vařit špagety. Cibule se nakrájí na kostičky a osmaží na sádle, když začne trochu zlátnout, přidá se mleté maso. Až je maso opečené, osolí se, opepří, přidá se nastrouhaný/prolisovaný česnek a lehce promíchá. Do masa se následně přidá protlak nebo kečup a vytvoří se omáčka. Do omáčky přidávám trošku mléka na stáhnutí ostrosti kečupu/protlaku. Nakonec dokořením oreganem. Na talíř se naloží vařené špagety, omáčka a nastrouhaný sýr.