Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem vařím jako variaci na boloňské špagety. Pravé boloňské špagety jsem ještě nevařila, ale asi to jednou zkusím. Teď raději vařím špagety s rajčaty a bazalkou, ale to je jiný recept.

Jak na špagety s mletým masem?

mleté maso

špagety

protlak/kečup (nejlépe domácí)

cibule

česnek

oregano

sýr

Dejte si vařit špagety. Cibule se nakrájí na kostičky a osmaží na sádle, když začne trochu zlátnout, přidá se mleté maso. Až je maso opečené, osolí se, opepří, přidá se nastrouhaný/prolisovaný česnek a lehce promíchá. Do masa se následně přidá protlak nebo kečup a vytvoří se omáčka. Do omáčky přidávám trošku mléka na stáhnutí ostrosti kečupu/protlaku. Nakonec dokořením oreganem. Na talíř se naloží vařené špagety, omáčka a nastrouhaný sýr.

Špagety s mletým masem

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *