Proč večerní? Protože ho vždy děláme jen k večeři, ale můžete si ho dát kdykoliv 🙂
Tento salát se dá dělat v mnoha obměnách, důležitý je základ a to nějaký zelený salát (hlávkový nebo ledový, aj.) a rajčata. Dál si přidejte na co máte chuť nebo co máte momentálně doma.
Suroviny pro večerní salát
hlávkový salát
rajčata
tvrdý sýr
kuřecí prsa
Na dip:
jogurt
majonéza
plnotučná hořčice
worchesterová omáčka
sůl
pepř
drcené chilli
majoránka
sušený mletý česnek
Příprava je velmi jednoduchá. Listy salátu operu a nakrájím nebo natrhám na menší kousky, rajčata nakrájím na kostky, stejně tak i tvrdý sýr. Kuřecí prsa rozkrojím na slabší plátky, lehce posypu grilovacím kořením a na grilu opeču. Po opečení je také nakrájím na menší kousky. Lehce opepřím čerstvě mletým pepřem a vše promíchám.
Dip umíchám z výše uvedených surovin podle chuti a zaleju jím salát. A je hotovo. Salát můžete jíst jen tak samotný nebo s pečivem.
Obměny salátu
Můžete přidat papriku, nivu, hermelín, okurku, šunku, trvanlivý salám, vejce …, do dipu se dá přidat kečup, odebrat majonéza atd.