Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty a mozzarellou

Koupila jsem si sušená rajčata naložená v oleji a dnes jsem je konečně využila.

Jak na plněnou vepřovou panenku?

vepřová panenka

sušená rajčata naložená v oleji

schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená šunka

mozzarella

bazalka

Vepřová panenka se rozřízne, osolí a opepří, poklade šunkou, mozzarellou, lístky bazalky a rajčaty. Poté se zabalí a pomocí nitě stáhne, aby se nerozjela. Takto zabalenou vepřovou panenku lehce osmažím na olivovém oleji ze všech stran, následně přenesu na pekáč a dopeču v troubě na 200 st. 20 minut.

Příprava plněné vepřové panenky

Z výpeku na pánvi, případně výpeku z pekáčku, jsem uvařila lehkou omáčku. Po upečení panenku nakrájejte na plátky a podávejte například s vařenými bramborami.

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty, šunkou a mozzarellou

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *