Beef steak

Rozhodli jsme se vyzkoušet udělat doma pořádný beef steak, tak jsme včera vyrazili k řezníkovi pro maso, a měli jsme štěstí. Zpoza pultu na nás koukala nádherná stařená hovězí roštěná, ideální maso na biftek. Paní prodavačka nám uřízla 2 cca 3 cm plátky, dohromady vážily 800 g 😀

Jak na beef steak?

stařená hovězí roštěná nebo svíčková

sůl

pepř

olivový olej

Hovězí maso se nechá hodinu dopředu odležet pomazané olivovým olejem. Poté se dobře rozpálí pevná pánev, nepoužívejte tenkou. Na olivovém oleji se pak prudce zatáhne beef steak. Délka zatažené z každé strany závisí na tom, jak chcete mít steak udělaný.

Rare – z každé strany cca 1-2 minuty

Medium rare –  2 minuty z každé strany

Medium – 3 minuty

Well done – více minut, to už nedělám 🙂

Steak jsem chtěla medium, vyšel cca medium rare. Po zatažení z obou stran se steak přendá na mísu nebo pánev, osolí a opepří se z obou stran, zakryje alobalem a ještě na cca 5 minut vloží do vyhřáté trouby.

Příprava beef steaku

Jako příloha byly pečené brambory a zeleninový salát.

Beef steak

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *