Jak na hovězí vývar s játrovými knedlíčky
hovězí maso nebo kosti
kořenová zelenina
cibule
sůl
zrnka pepře
zrnka nového koření
celerové listy
Na jatrové knedlíčky:
játra
sůl
pepř
česnek
strouhanka
majoránka
vejce
Maso se zeleninou a kořením se vloží do studené vody a vaří se doměkka.
Játra se očistí a naškrábou nebo nastrouhají, přidají se ostatní suroviny a umíchá se těstíčko. Po uvaření masa se vše z vývaru vyjme a nakrájí na kousky. Vývar se přivede k varu a pomocí lžičky se do něj zaváří jatrové knedlíčky. Před nabráním těstíčka se lžička namočí ve vroucím vývaru, aby se na ni těstíčko nelepilo.
Nakonec do vývaru vložit nakrájené maso se zeleninou a ještě zelenou petrželku.