Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Jak na hovězí vývar s játrovými knedlíčky

hovězí maso nebo kosti

kořenová zelenina

cibule

sůl

zrnka pepře

zrnka nového koření

celerové listy

Na jatrové knedlíčky:

játra

sůl

pepř

česnek

strouhanka

majoránka

vejce

Maso se zeleninou a kořením se vloží do studené vody a vaří se doměkka.
Játra se očistí a naškrábou nebo nastrouhají, přidají se ostatní suroviny a umíchá se těstíčko. Po uvaření masa se vše z vývaru vyjme a nakrájí na kousky. Vývar se přivede k varu a pomocí lžičky se do něj zaváří jatrové knedlíčky. Před nabráním těstíčka se lžička namočí ve vroucím vývaru, aby se na ni těstíčko nelepilo.


Nakonec do vývaru vložit nakrájené maso se zeleninou a ještě zelenou petrželku.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *