Mřížková s povidly

Určitě znáte mřížkovou buchtu s marmeládou. Maminka ji dělá a dělávala vždy s domácí meruňkovou marmeládou. Jenže letos bylo meruněk málo a tak mně bylo líto nacpat ji do buchty. A protože mám už pár let stará tekutá povidla, tak jsem si řekla, že je využiju. A když už změna, tak i v mouce. Místo klasické bílé polohrubé jsem dala špaldovou celozrnnou. Výsledek? Výborný! Jen jsem ji nestihla vyfotit, než kus zmizel 😀

Mřížková buchta s povidly

Napsala bych vám recept, ale těsto jsem dělala podle oka, to je celkem moje oblíbená metoda, nebo jak by řekl p. Burian: „Přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně…“

Prostě tam vražte mouku, vejce, mléko, olej, mletý cukr, špetku soli a prášek do pečiva. Těsto musí být tak akorát husté, aby se dalo rozmáznout na plech a na něj zase namazat marmeláda. Trochu těsta jsem nechala na mřížku, tento zbytek jsem vložila do sáčku s odstřihnutým růžkem a vyrobila mřížku na buchtě. Peče se na cca 170 st. do zlatova.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *