Další sestřin výborný recept.
Jak na pečené vepřové koleno?
vepřové koleno
celý pepř
nové koření
sůl
kmín
vývar z kolene na podlévání
Dobře očištěné a umyté koleno dáme do osolené vody spolu s novým kořením a celým pepřem a uvaříme jej do poloměkka. Když je maso uvařené, vybereme ho z vývaru, ten si uchováme pro podlévání.
Kůži kolena nařežeme do mřížky, aby se maso dobře propeklo. Potom ho posypeme kmínem a uložíme do pekáče. Koleno podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby.
Nejdříve vepřové koleno pečeme přikryté, později ho odkryjeme, aby kůže byla křupavá. Během pečení podle potřeby podléváme maso vývarem a koleno potíráme vypečenou šťávou.
Vařené koleno můžeme také naložit do marinády a poté upéct.