Rajčata k snídani i večeři

Dnešní den se nesl na téma rajčata. Rajčata ke snídani, obědu i večeři.

Oběd byl nudně dobrý 😀 – pečené kuře s rýží a rajčatovým salátem, tak se mu nebudu věnovat. Ke snídani a večeři byla sice také jednoduchá jídla, ale trochu zajímavější.

Snídaně

Ke snídani jsme si dali mozzarellu s rajčaty a bazalkou pokapané olivovým olejem, pečivo k tomu, bohužel to domácí už nezbylo.

Mozzarella s rajčaty a bazalkou

Výborná lehká snídaně italského typu, na kterou jsme už dlouho měli chuť.

Večeře

K večeři to bylo vyloženě vymýšlení „Co dům dá?“ Dům dal chleba, mimochodem domácí pečený z pravého žitného kvasu, ale o tom jindy, dál dům dal rajčata, česnek, kousek bazalky a nějaký ten sýr a kečup (jak z obchodu, tak domácí) pro jiné. Když se k tomu přidá voňavé sádlo, tak z toho mohly vzniknout jen chutné nezdravé topinky, ale mňam.

Přílohou k topince byl mix najemno nakrájených rajčat, drobně sekaného česneku a bazalky, dochucený solí, pepřem a olivovým olejem. Něco podobného nám kdysi udělali na dovolené v Itálii v kempu při příležitosti svátku Panny Marie. Takže i večeře byla italského typu 🙂 Opět jednoduché, ale chutné, zkuste to někdy.

Topinka s rajčaty, česnekem a bazalkou

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *