Rakvičky se šlehačkou

Recept :
240 g mletého cukru /powdered sugar
5 žloutků (80g)/egg yolk

⚰️ Mletý cukr přesít, aby byl krásně jemný.
⚰️ Přidat žloutky a třít cca 20 minut do pěny.
⚰️ Těsto je celkem tuhé a po vyšlehání rychle osychá, proto se hned plní formičky.
⚰️ Mezitím rozehřát troubu na 160 st.
⚰️ a také vymastit formičky tukem.
⚰️ Těstem naplnit formičky do poloviny.
⚰️ Péct na 160 st. až se nafouknou (cca 15 minut), pak stáhnout teplotu na 120 st. a dosušovat je dalších 30 minut.
⚰️ Po upečení nechat vychladnout a až potom je vytáhnout opatrně z formiček.
⚰️ Uvnitř by měly být rakvičky duté. Mně se povedlo 👍
⚰️ Před podáváním ozdobit šlehačkou 🤤.


Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *