Špenát se ztraceným vejcem

Špenát moc lidí nemusí, já si ho celkem ráda dám. Naučila jsem se ho vařit z celých listů, ne z mraženého protlaku, je chutnější.

Jak na špenát?

špenátové listy

cibule

sádlo

hladká mouka

mléko nebo i smetana

sůl

pepř

česnek

Špenátové listy se dobře spaří a po zchlazení i trochu nakrájí (nebo opačně). Nakrájená cibule se osmaží na sádle, zasype se hladkou moukou, aby vznikla jíška, přidá se spařený a nakrájený špenát, zamíchá se a zalije mlékem tak, aby vznikla hustší omáčka. Dochutí se solí, pepřem a česnekem. Návod na ztracená vejce už jsem popisovala.

Příprava špenátu se ztraceným vejcem
Špenát se ztraceným vejcem

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *