Tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem

Ten to recept mám od své sestry. Děkuji za recept. Sestra tyto knedlíčky vaří již dlouho, ale já na ně přišla až dnes. Tedy dnes jsem je poprvé vařila, o receptu vím už déle, jen jsem se k němu nějak nedostala. V létě jsem se o něm dozvěděla, až bylo po jahodové sezóně a hned rozmrazovat nedávno zmrazené jahody se mně nechtělo, navíc jsem vždycky neměla tvaroh, když jsem je chtěla uvařit 😀 Dnes se tedy konečně povedlo, tvaroh doma, mražené jahody už dlouho po sezóně a vzpomněla jsem si, že chci tvarohové knedlíčky vyzkoušet 🙂

Jak na tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem?

500 g tvarohu (použila jsem vaničkový, ale na dané množství mouky má být asi klasický)

1 vejce

2 dcl krupice (nebo hrubé mouky)

sůl

jahody

cukr

créme fraiche

Začněte s jahodami. Pokud máte čerstvé, tak je namačkejte a dejte je vařit, mražené jahody rozmrazte a dejte vařit. Když jsou dobře rozvařené, rozmixujete je do hladka a oslaďte cukrem.

Na těsto na knedlíčky smíchejte všechny ingredience tak, aby těsto nebylo řídké a šly z něho tvarovat kouličky. Nadělejte si kouličky, které vložíte do vroucí vody (lehce osolené). Když knedlíčky vyplavou na povrch, jsou hotové. Pro jistotu jsem jeden rozřízla, abych si byla jistá.

Pak už jen stačí nabrat na talíř knedlíčky, přelít je jahodami a dozdobit créme fraiche (případně posypat mletým cukrem).

Příprava tvarohových knedlíčků

Množství knedlíčků v hrnci je z poloviční dávky.

Vypadá to krásně a ještě lépe to chutná, mňam. Ode dneška už nedělám plněné kynuté knedlíky, ale jen tyto.

Tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *