Závitek s kuřecím a zeleninou

Dá se říct, že je to jarní závitek, jen není smažený v tuku, ale pečený v troubě. A je to tak i chutnější, žádný přepálený tuk a hlavně to v něm neplave.

Jak na závitek?

kuřecí maso

zelí

cibule

mrkev

sůl

pepř

sójová omáčka nebo sladko-kyselá omáčka

těsto na závitek

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku vody
  • sůl

Nejdříve je potřeba udělat si těsto na závitek (nebo si ho můžete koupit). Všechny suroviny se smíchají v hutné těsto, které se nechá 30 minut odpočinout v lednici. Poté se vyválí na tenký plát, který se rozkrájí na čtverce a potom se plní. Těsto je velmi podobné těstu na těstoviny.

Příprava těsta na závitky

Na náplň je potřeba připravit si kuřecí maso a zeleninu. Kuřecí prsa se rozkrojí na plátky a opečou se na trošce sádla, ke konci se osolí a opepří. Po vychladnutí se kuřecí prsa natrhají na kousky. Zelí, cibule a mrkev se nakrájí na tenké proužky a smíchají se dohromady.

Vyválené čtverce těsta se pokladou napříč směsí zeleniny a kousky masa, potom se zabalí. Nejdříve spodní roh přes náplň, poté oba boční rohy a nakonec se závitek zaroluje k hornímu rohu. Do pekáčku jsem si dala trošku oleje, jednotlivé závitky v něm obalila a pak je dala péct na 180 st. Když se začaly opékat, tak jsem je otočila, aby byly propečené rovnoměrně z obou stran.

Plnění závitků

Závitky se při jídle namáčí do sójové nebo sladko-kyselé omáčky.

Závitky s kuřecím a zeleninou

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *